סוגי בדיקה

לב

לבעלי קוצב לב

שירות חדש המאפשר לבעלי קוצב לב לעבור בדיקות MRI, בניגוד למה שהיה בעבר. בשלב המקדים לבדיקה ה-MRI, נערכות בדיקות מקדימות של נתוני המכשיר כדי לבחון התאמה לדימות ללא כל סיכון לקוצב הלב. בנוסף לצוות הבדיקה המקבול, הוספנו נוכחות של קרדיולוג לאורך כל תהליך הדימות ושלבי הבדיקה המקדימים.

ראש

ראש צוואר – א.א.ג

בדיקה זו כוללת את הסינוסים וחללי האף, תעלות השמע והפירמידות, חלל הלוע והגרון, כלי הדם הצווארים, בלוטות לימפה, בלוטות הרוק, בלוטת התריס, הרקמות והחללים שבינם ובסיס הצוואר.

גוף

Total Body – כלל גופי

באמצעות חומר הניגוד, מתאפשרת סריקה לכל חלקי הגוף במטרה להעריך בדיוק מרבי מחלות אונקולוגיות. לפי הספרות הרפואית העדכנית, מדובר בבדיקה היעילה והמתקדמת ביותר לגילוי מחלות מפושטות או גרורות.

לב

ערמונית (MRP)

מבין כל בדיקות הדימות של בלוטת הערומנית, בדיקת MRI הינה הדרך המתקדמת והמדויקת ביותר לאבחונים וטיפול בבעיות הקשורות בבלוטה. הצוות הרפואי המלווה את התהליך הינו המיומן ביותר בתחום, משלב הבדיקה הראשוני ועד שלב הפענוח המתבצע על ידי רופא רדיולוג, אשר עבר הכשרה ייעודית לנושא.

מערכת העיכול

מערכת השתן (MRU)

בדיקה ייעודית להדגמת מרכיבי מערכת השתן וכוללת גם את הכליות, השופכנים ושלפוחית השתן. הבדיקה משלבת הדגמה אנטומית של מרכיבי מערכת השתן והערכה תפקודית וכוללת הזרקת חומר ניגוד לווריד. בין היתר, מסייעת הבדיקה גם באיתור מחלות דלקתיות.

מערכת העיכול

מערכת העיכול (MRE)

בדיקה חדשנית ומתקדמת המאפשרת הדגמה מיטבית של חלל המעי הדק. נחשבת ליעילה ביותר מבין כלל הבדיקות המוצעות, במיוחד במקרים של אבחון ראשוני ומעקב אחר תגובה לטיפול ולניתוח. יתרונה הגדול בכך שהיא אינה פולשנית, לא כרוכה בקרינה (ביחס לבדיקות האחרות המוצעות) ואין בה שימוש בחומרי ניגוד.

דרכי מרה ולבלב

דרכי מרה ולבלב (MRCP)

מדובר בשיטה נפוצה לדימות בתהודה מגנטית של דרכי המרה והלבלב. הבדיקה מאפשרת הדגמה בלתי פולשנית של דרכי המרה (התוך והחוץ-כבדיות) וצינורות הלבלב. מדובר בבדיקה יעילה במיוחד משום שבדרך זו נחסך השימוש בצנתרים ובחומרי ניגוד ונמנעות תופעות הלוואי הנלוות לשימוש בהם.

סריקה של תאים

כלי דם (MRA)

הבדיקה להדגמת כלי הדם כוללת הזרקה של חומר ניגוד לחידוד התמונה. באמצעות התהודה המגנטית, ניתן לאתר בקלות מחלות בכלי הדם ולסייע בטיפול, ללא כאב ובלי צורך בבדיקה פולשנית.

 

 

פרצוף

שד (MRM)

הבדיקה מאפשרת אבחון איכותי של מחלות השד ברמת דיוק גבוהה. הבדיקה מקיפה את השד, כולל אזור קיר בית החזה, בית השחי והפטמה – אזורים אשר מודגמים בצורה מלאה וברורה יותר מאשר באמצעי הדימות האחרים. במקרים רבים, היא אף מסייעת למנוע בדיקת ביופסיה. הבדיקה מבוצעת בשדה מגנטי ללא קרינה, אורכה כ-30 דקות ואין היא מצריכה הכנות מוקדמות.

גוף

בדיקות גוף (חזה, בטן ואגן)

בדיקת MRI של הגוף כוללת את אברי בית החזה, הבטן העליונה, התחתונה והאגן. בין היתר משמשת הבדיקה לאבחון ממוקד באזורים הבאים: ריאות, חלל הבינה והלב, כבד, דרכי מרה, כליות, שלפוחית השתן ועוד. מרבית הבדיקות דורשות הזרקה של חומר ניגוד.

סריקה של גוף

מפרקים, שלד ושרירים

הבדיקה מדגימה את מכלול הרקמות המרכיבות את האזור הנבדק ובמהלכה מותאם סליל ייעודי לאותו המפרק (באמצעותו מתבצעות הסריקות). המפרקים הנבדקים: פרקי לסת, כתף, מרפק, שורש כף היד, פרק הירך, ברך וקרסול. בנוסף לבדיקה הסטנדרטית, מבוצעת לעיתים בדיקת ארתרוגרם, הכוללת הזרקת חומר ניגוד לתוך חלל המפרק. בדיקה זו מוסיפה מידע אבחנתי רב בשאלות ספציפיות רלוונטיות.

סריקה של תאים

מערכת העצבים (מוח ועמוד שדרה)

בבדיקות MRI המיועדות למערכת העצבים, ישנן שתי בדיקות נפוצות: מוח ועמוד שדרה. בדיקות מוח הינה בדיקת דימות של מבנה ורקמות המוח. הבדיקה מבוצעת בחתכים ושקלולים שונים בהתאם לאנטומיה האזורית ובהתחשב בשאלה הרפואית. הבדיקה כוללת הזרקת חומר ניגודי. עמוד השדרה מתחלק ל-4 אזורים: צווארי, גבי, מתני ועצתי. בכל אחד מבין האזורים מודגמים במהלך הבדיקה חוט השדרה, תעלת השדרה, החוליות, הדיסקים הבין חולייתים וחלקים נוספים. הבדיקה מדגישה בדיוק רב את מגוון הרקמות הרכות והחלקים המרכיבים את עמוד השדרה. חומר ניגוד מוזרק לעיתים ובמידת הצורך.